minlangtan

Direktlänk till inlägg 15 december 2010

Ovesterin?

Av minlangtan - 15 december 2010 09:06

Jaha, alltid är det något.

Imorse strax efter sju ringde A från tant L´s mottagning. Provsvaren hade kommit och det visade sig att det var dags att ta Ovesterin.

Jag var så glad att jag kunnat ta 3 eller 4 cytostatikaprov utan anmärkning, jag som tidigare haft problem med inflammationer och fått äta både det ena och det andra.

Jag föll ihop. Skiten är tillbaka igen.

Något lurt är det, för när jag ätit både Flagyl, Doxyferm, Dalacin, Lactal och Ovesterin i otaliga kombinationer så blev det fortfarande inte bättre.

Vi testade att bara ta receptfria Ovesterin - och då kunde jag efter en månad lämna ett prov utan anmärkning, inflammationen försvann - av bara det receptfria.  


Nu sa jag till A som det var, att det pågår bebisverkstad hos oss.

Hon skulle prata med L och se vad jag ska göra.

Spermierna trivs inte alls i Ovesterin, men nu ska ju det för denna gång inte vara någon fara.

Undra om jag får ta Ovesterinet mellan ägglossningarna och bara göra uppehåll under ägglossningarna eller vad som ska göra?

Alltid är det något...


 
 
ettvanligtliv

ettvanligtliv

15 december 2010 15:58

Är det bakteriell vaginos du har problem med? Har både du och din man fått antibiotikakur? Antar det eftersom du går hos tant L...

Jag använder fortfarande Ovesterin för att bygga upp slemhinnorna, men under ägglossningen och ett tag efter ägglossningen tar jag det inte. Detta har tant L ordinerat.

Håller tummarna att mensen inte kommer denna gång.
Kram

http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se

minlangtan

15 december 2010 17:10

Nope, tydligen någon inflammation på livmodertappen, men ibland har hon sagt BV.
Vi har ätit hennes dunderkur både jag och min sambo, otaliga kombinationer.

Det är så lustigt för när jag är där på undersökning så säger hon att allt ser jäääääättebra ut... och tar cellprov, men det är just på dessa cellprov som svaret kommer att jag har en inflammation.

Fick SMS av A nu; att köra på med Ovesterin, och ett stort lycka till från henne. Kändes skönt.
Är så rädd att det inte vill ta sig denna gång.
Troligen så måste det ju vara något enklare eftersom det inte ges något starkare än Ovesterin.

Kram o tack för ditt svar!

 
ettvanligtliv

ettvanligtliv

16 december 2010 11:29

Ok, vad konstigt att hon inte upptäcker det när hon kollar då... Känns ju lite som det där jag skrev om med spermieprovet.
Får man fråga hur tjock slemhinna du brukar ha i livmodern innan ägglossning? Eller ni kanske inte har kollat på det innan? Du får säga ifrån om det blir för personligt. Man blir lite skadad i huvudet efter ett tag i barnlöshetsvärlden. Tillslut kan man prata om vad som hellst utan att skämmas :O.
Kram!

http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se

minlangtan

16 december 2010 11:33

Ingen fara, jag börjar också bli skadad... hehe - undra vart det slutar?!

Då vi inte sökt för bebisverkstadsrelaterade problem så har hon aldrig mätt slemhinnan så. Hon sa bara nu när jag var där för cellprov att slemhinnan såg sååååå fin ut.
När jag skrev in mig hos henne för 3 år sedan så gjordes det ett VUL och hon räknade då äggen och kollade, mest för att upptäcka om jag hade PCOS.

Varje gång har hon sagt att allt ser så bra ut, så jag hoppas verkligen inte att det är någon stor inflammation. Cervicit kallas den kom jag på igår efter att jag svarat din kommentar.

KRAM!

 
ettvanligtliv

ettvanligtliv

16 december 2010 11:47

Ja det är klart, är ju onödigt att hålla på att mäta om allt ser bra ut på en "vanlig" koll :)
Det är säkert ingen stor inflammation, isåfall skulle hon ha sett den. Hon har ju så många års erfarenhet inom detta.

Nu närmar det sig väl BIM för er del? Håller tummarna.
Kram

http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se

minlangtan

16 december 2010 11:50

BIM på julafton, men jag ska inte testa innan och på ett bra tag innan om den inte dyker upp. Vill vänta in mensen och sist var det några dagar sen. Försöker att inte ha så höga förväntningar, det är ju ändå första försöket och inte fick vi till myset på måndagen (ÄL på lördag)

Men det är klart att man drömmer, önskar, ber och hoppas.
Önskar att man kunde prata om det lite mer hemma bara. Visst, kanske typiskt kvinligt och manligt, men min sambo har ju trots allt gått igenom detta två gånger innan, för mig är det första gången!

KRAM o tack för dina värmande ord, de värmer jättemycket!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minlangtan - 17 mars 2019 20:50

En spontan graviditet, en lycka, en till pusselbit, en komplett familj med två små barn. Älskade lillebror med den mest stolta lilla storasyster som finns... Livet, du gav mig detta. Tack! ...

Av minlangtan - 15 juni 2017 10:27

Så var hon här, vår älskade dotter. Vi lämnades att mysa som det står i journalen. Jag fick sys 4 ytliga stygn och häpnar fortfarande att det bara blev den skadan. Ingen läkare behövde vara inblandad i vår förlossning, och det var en stor seger för m...

Av minlangtan - 13 juni 2017 16:57

Vi befinner oss nu alltså på sal 4 på förlossningen - och vi ska äntligen bli föräldrar. Det är 48 timmar sedan vi kom in för igångsättning. Timmarna jag slumrat till kan räknas på ena handen, jag är trött, lycklig men också trygg. Klockan är strax...

Av minlangtan - 12 juni 2017 07:13

Efter lunch på måndagen fick jag min första dos Cytotec. Man kunde få 8 doser/dygn och varje dos övervakades av en CTG-mätning och man fick en dos varannan timme. Däremellan var vi fria att göra vad vi ville. Eftersom dosen startades på eftermiddagen...

Av minlangtan - 11 juni 2017 04:16

I vecka 41+1 hade jag en tid för igångsättning då hon inte visade några som helst tecken på att vilja komma ut själv och i vårt landsting är det 41+0 som gäller för IVF-bebisar. Vi var riktigt redo och väskorna stod nere i bilen och väntade medan vi ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards