minlangtan

Direktlänk till inlägg 27 juli 2011

Om att längta och drömma...

Av minlangtan - 27 juli 2011 10:34

Fastän mensen är här så känner jag mig relativt positiv och full av hopp ändå.

Jag vågar tro att det en gång är jag som får uppleva det där pickande hjärtat och alla känslor som kommer med det.

Jag vägrar tro någonting annat och jag vågar mig också på att försöka vara realistisk. Vi har lyckats tre gånger, så oddsen är väl inte helt bort för att det så ska bli en dag.


Igårkväll innan vi skulle somna låg jag och pratade med min sambo. Jag drömde mig bort och längtade. I en sådan situation önskar man att någon kunde hänga på, drömma och längta lite med mig.

Men nej, inte då.

Är det Mars som krockar med Venus där eller vad är det frågan om?

Givetvis förringade han inte mina känslor, men han spann inte vidare på det, som jag kanske önskat.

Det drog i mitt hjärta på en gång och jag kände mig så naken och sårbar där jag låg och drömde om det blir mina ögon eller Kärlekens ögon.

Om hur denne lille någongång i framtiden kommer leka med alla Bonus leksaker och sakna sin storebror?
Tänk, Bonus kommer få bli storebror.

Så där gick mina tankar.

Det mmmm:ades och det sas ja, men ingen som vågade fortsätta min så nödvändiga drömresa där i kvällstimmarna.

Att inte få respons på dessa drömmar som vi ändå ska skapa tillsammans gjorde så otroligt ont rätt in i hjärtat. Det kändes som att jag bjudit på mitt allra innersta och någon inte ens öppnat sitt hjärta ens för en milimeter.


Och när vi ligger där så kommer också den vidervärdiga känslan av att det faktiskt inte är första gången för honom.

Han gör detta för min skull.

Han har redan valt barnvagn en gång, fått uppleva lyckan på ett ultraljud, fått ordningsställa rummet för ett nytt liv.

Jag längtar så in i helvete efter att få göra det.

Man har liksom bara en enda första gång.


Om vi inte mötts, så hade han aldrig skaffat ett till barn, det vet jag. Jag vet också att om jag inte haft en önskan om barn, så hade han gladeligen nöjt sig.

Han vill verkligen detta med mig, han ser fram emot det, givetvis på hans sätt.

Han säger att jag blir en bra mamma och längtar efter att få en familj med mig.

Vad är det då för något som gör att jag inte kan känna mig trygg i det? ... och låta det få vara hans sätt att få längta, på hans vis. Mitt sätt måste ju inte vara det enda rätta...

 

När jag låg där helt tömd på mina drömmar och bilder om framtiden, så tog jag upp diskussionen om att vi måste köpa en ny säng till Bonus.

Bonus har önskat sig en våningssäng, något jag sagt nej till eftersom han dels springer i sömnen på natten och dels gillar jag det inte om det inte finns någon naturlig förklaring till att man måste ha två sängplatser på rummet.

Han behöver ju inte dela sitt rum med någon annan precis.

Som om jag inte tänk den tanken.

Jag önskar mig, om man får önska och drömma, två barn.

Det är en tyst och egen önskan som jag har, min egna dröm.

Vi har ett rum över för ett kärt barn.

Bonus har ett eget rum, trots att han bara är hos oss varannan vecka.


Om jag får drömma och blicka fram, förutsatt att vi bor kvar, så kommer Bonus då att få dela rum om jag får två barn.

Där tassar jag på tårna återigen.

Jag vill inte att någon tar min dröm ifrån mig, att någon säger rakt ut, NEJ; det blir bara ett barn.

Han har sagt det förrut och det sårade så in i bängen att få höra avv "vi börjar med ett" efter frågan om hur många barn han vill "ge" mig - max ett sa han. Jag minns det som igår, hur illa jag sov den natten, hur tårarna kom fastän ögonen var stängda.

Varför är det jag som ska anpassa mig i hans familjebild?

Varför är det bara jag som ska behöva gör avkall på mina drömmar, för att han har två barn sedan innan? Varför är det inte tvärtom, att han får stå ut med fler barn för att göra min familj komplett? Varför är det självklart att jag är den som får anpassa mig?

 

För mig är det här jättekänsligt. Jag inser det nu när jag skriver, att vi måste lägga några terapitimmar på detta.


Avslutningsvis vill jag bara säga att jag älskar min Sambo enormt, högt och lågt. Jag ser så fram emot att skapa vår familj, där vi är huvudpersonerna.

Han är en fin pappa och jag vill att han blir pappa igen.

MEN... att hamna i en familj, som dessutom är otroligt dysfunktionell, sätter sina spår i mina känslor och det är allt annat än lätt.

Jag önskar så att det var första gången för oss båda, så att vi tillsammans fått längta lite tillsammans, jag behöver få längtan när allt känns som mörkast...


 
 
Hedda

Hedda

27 juli 2011 12:48

Usch ja, det är inte lätt. Din situation är ju också så speciell iom att du liksom har kommit in i en på sätt och vis "färdig" familj.

Jag kan säga att om inte jag ville ha barn, så skulle min man också gott kunna tänka sig att avstå. Han har inte den barnlängtan som jag har, men jag har ju haft många år på mig att vänja mig vid det. För honom skulle det vara helt ok om jag sa att nu lägger vi ner barnprojektet. Så nej, det går inte alls att dagdrömma barn med honom. Men för mig betyder det inte så mycket att han inte har den längtan. Det viktiga är att han finns där sen när det verkligen gäller och att han förstår hur viktigt detta är för mig. Jag är övrtygad om att han trots sin egen avsaknad av barnlängtan kommer att bli en bra pappa.

Men jag kan förstå ensamheten i att behöva drömma ensam.

http://heddasdagbok.wordpress.com

 
Ingen bild

vilms (FL)

27 juli 2011 22:19

Förstår att det känns ensamt att drömma ensam men tror att det är ganska vanligt att männen inte riktigt delar den där längtan vi kvinnor känner. Min sambo har ingen familj sedan tidigare, inga barn. Och han närmar sig 40. Men han hade som Hedda skrev nöjt sig med att bara vara vi om det hade blivit så. Han är glad över det kommande barnet och var ju med på noterna när vi försökte bli gravida men jag vet att han inte alls längtade och led som jag gjorde.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minlangtan - 17 mars 2019 20:50

En spontan graviditet, en lycka, en till pusselbit, en komplett familj med två små barn. Älskade lillebror med den mest stolta lilla storasyster som finns... Livet, du gav mig detta. Tack! ...

Av minlangtan - 15 juni 2017 10:27

Så var hon här, vår älskade dotter. Vi lämnades att mysa som det står i journalen. Jag fick sys 4 ytliga stygn och häpnar fortfarande att det bara blev den skadan. Ingen läkare behövde vara inblandad i vår förlossning, och det var en stor seger för m...

Av minlangtan - 13 juni 2017 16:57

Vi befinner oss nu alltså på sal 4 på förlossningen - och vi ska äntligen bli föräldrar. Det är 48 timmar sedan vi kom in för igångsättning. Timmarna jag slumrat till kan räknas på ena handen, jag är trött, lycklig men också trygg. Klockan är strax...

Av minlangtan - 12 juni 2017 07:13

Efter lunch på måndagen fick jag min första dos Cytotec. Man kunde få 8 doser/dygn och varje dos övervakades av en CTG-mätning och man fick en dos varannan timme. Däremellan var vi fria att göra vad vi ville. Eftersom dosen startades på eftermiddagen...

Av minlangtan - 11 juni 2017 04:16

I vecka 41+1 hade jag en tid för igångsättning då hon inte visade några som helst tecken på att vilja komma ut själv och i vårt landsting är det 41+0 som gäller för IVF-bebisar. Vi var riktigt redo och väskorna stod nere i bilen och väntade medan vi ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards