minlangtan

Direktlänk till inlägg 28 april 2014

Den där jävla självkänslan... och om att historia nu skrivs på riktigt.

Av minlangtan - 28 april 2014 18:37

Igår tog jag tag i den där stora mappen där alla kvitton och fakturorna för husbygget ligger. Vi ska deklarera huset och eftersom det byggdes på lösvirke så är det en enda stor hög med papper och kvitton.
Jag vet inte vad som känns jobbigast, att det är ett bevis på att vi inte höll ihop eller det faktum att han inte ens hjälper till med detta?

Och så har jag träffat någon. I ett tag. Den snällaste och finaste person som går i ett par skor. Så genuint snäll och vänlig.
Men... ja, det finns ett MEN.
Nyseparerad och allmänt förvirrad. Går två steg framåt och backar ett eller tre. Bjuder på date för att sedan avvisa. Vill men kan inte...

Och där står jag, fått känslor starka som stål. Fallit som en fura.
Och det är där självkänslan får det förbannat svårt. Och jag ser inte mina 30 kilo som är borta. Jag ser inte den jag är idag.
Fastän jag vet att det inte handlar om mig, så faller jag hårt hårt hårt.
Känner mig värdelös och misslyckad.
Min självkänsla får verkligen prövas i dessa tider.
Det är svårt att känna sig värdefull och värd att älskas.

Idag har jag suttit hos fotografen och valt ut bilder på mig. Jag ser inte mig själv, jag känner inte igen mig själv. Jag har inte förlikat mig med henne som har en gnista i blicken, som utstrålar värme och pondus, och som faktiskt börjar bli nöjd med sig själv.
Jävla förbannade självkänsla...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Regelbunden läsare

1 maj 2014 01:24

Har följt din blogg ett tag. Känner igen detta med att "han" är snäll. Tror mig minnas formuleringar som "det är godheten själv jag ligger bredvid". Senare den som drack för mycket, i fyllan förstörde din lampa och som förlovade sig med ett krogluder. Och så var det "han" som höll i taktpinnen men som backade ur när det blev för mycket allvar. Den man du nu beskriver, verkar vara en kombination av de två tidigare. Tror att du ska ta upp detta i din terapi. Ett mönster när det kommer till vilka män du dras till. Hustrun till en alkoholist hittar en ny alkoholist. Samma gäller för den som blivit misshandlad. Du måste se och bryta mönster. Annars är du i samma soppa igen.

minlangtan

1 maj 2014 16:50

Tack för din kommentar... Men, jag tror inte att jag skrivit så mycket om honom jag träffar nu, mer än att han är förvirrad och nyseparerad.
Så utifrån det är det svårt att döma. Jag känner inte alls honom ännu, vi lär känna varandra just nu...

 
Ingen bild

Regelbunden läsare

1 maj 2014 21:04

Avsikten var inte att döma - varken dig eller honom. Ville bara få dig att tänka på detta med mönster, eftersom de kan vara svåra att få syn på själv (vet av egen erfarenhet).

minlangtan

1 maj 2014 22:25

O ja, jag är livrädd för det.
Och försöker vara medveten om det vad gäller anknytningsmönster.

Mitt inlägg om honom jag träffar nu, handlar mer om mig själv. Om hur jag hanterar min självkänsla och målar fan på väggen för att skona mig själv från att bli sårad.
Det handlar också om en mycket nyseparerad man som inte riktigt funnit sig själv ännu...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minlangtan - Söndag 17 mars 20:50

En spontan graviditet, en lycka, en till pusselbit, en komplett familj med två små barn. Älskade lillebror med den mest stolta lilla storasyster som finns... Livet, du gav mig detta. Tack! ...

Av minlangtan - 15 juni 2017 10:27

Så var hon här, vår älskade dotter. Vi lämnades att mysa som det står i journalen. Jag fick sys 4 ytliga stygn och häpnar fortfarande att det bara blev den skadan. Ingen läkare behövde vara inblandad i vår förlossning, och det var en stor seger för m...

Av minlangtan - 13 juni 2017 16:57

Vi befinner oss nu alltså på sal 4 på förlossningen - och vi ska äntligen bli föräldrar. Det är 48 timmar sedan vi kom in för igångsättning. Timmarna jag slumrat till kan räknas på ena handen, jag är trött, lycklig men också trygg. Klockan är strax...

Av minlangtan - 12 juni 2017 07:13

Efter lunch på måndagen fick jag min första dos Cytotec. Man kunde få 8 doser/dygn och varje dos övervakades av en CTG-mätning och man fick en dos varannan timme. Däremellan var vi fria att göra vad vi ville. Eftersom dosen startades på eftermiddagen...

Av minlangtan - 11 juni 2017 04:16

I vecka 41+1 hade jag en tid för igångsättning då hon inte visade några som helst tecken på att vilja komma ut själv och i vårt landsting är det 41+0 som gäller för IVF-bebisar. Vi var riktigt redo och väskorna stod nere i bilen och väntade medan vi ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ minlangtan med Blogkeen
Följ minlangtan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se