minlangtan

Direktlänk till inlägg 11 januari 2015

De där första stegen var liksom oundvikliga...

Av minlangtan - 11 januari 2015 19:28

I natt har det fullständigt vräkt ner ute. I kombination med stormbyar så var det oundvikligt att det måste skottas ute. Eftersom jag drabbats av en förkylning of hell - så var det självklart att det var Mr som fick klä på sig och ta sig an att göra huset tillgängligt igen.


Jag bor i ett villaområde, så det var ju liksom ingen högoddsare att övriga grannmän var ute och gjorde sin plikt med spade och lasse. Ute pågick socialiseringen, några nya att heja på och bli presenterad inför. Min Mr är social i kubik så han trivdes där i snövimlet med barn som åkte skidor och pulkor. 

Och då kom frågan från den närmsta grannen - "jaha, hur blir det nu - blir ni sambos på riktigt eller ska ni ha olika boenden?"

Glad och upprymd kom Mr in och berättade vilka han handhälsat på och vad som sagts. En megakram och en megakyss. Vi vet ju båda två var vi vill att detta ska sluta och hur vi ser på framtiden.


Jag har nog tänkt i min tystnad hur jag skulle kunna göra hemmet redo för att ha någon inneboende, eller helt enkelt hur vi ska kunna vara sambos.

Som det är nu har han fått två ynka lådor i min klädbyrå och överallt hänger det skjortor och tröjor. Min garderob finns det ingen plats i för jag köpte bara en garderob för mig, mig själv.

Han har nog också tänkt hur vi skulle kunna lösa det på ett enkelt vis, men vi har liksom inte satt oss ner och planerat. Det har vår omgivning klarat åt oss, genom att ständigt fråga när vi ska flytta ihop.


Jag har två sovrum på entreplanet och två sovrum i källarplanet. 

Och jag har barndrömmar och planer.

I takt med att tumstocken åkte fram i förmiddags, så blev det liksom oundvikligt. Jag kan inte sätta en skena i taket i det lilla sovrummet bredvid mitt sovrum, för där ska det ju bo någon annan på sikt. Det ska vara ett barnrum.

Och jag kan inte längre prata runt det, så jag sa det - åååå så skönt det var. Jag tycker att jag varit tydlig tidigare, men det här var liksom extra skönt att få säga.

"Här ska det ju finnas möjlighet att ha en säng, så småningom, när det blir barn i det här huset, för det vill jag ha, och det vet du. Och sätter vi en skena i taket så finns det ingen möjlighet till det, och det går inte".


På tisdag ska vi till det stora möbelvaruhuset för en första check. Ingen brådska eller panik, inget avgörande. Jag behöver en bra garderobslösning oavsett samboskap eller stolt mamma på egen hand. 

Men lite mysigt är det ändå... 


Sen är det många nya tankar. Huset är MITT och ska förbli MITT. Där sätter jag punkt. Det blir nytt för mig. 

Inom mig bubblar mysiga tankar och känslor samtidigt som den manliga förkylningen kopplat sitt grepp om mig.

När Mr i eftermiddag tog sig an middagen gick jag in och kramade om honom, och så att detta är kärlek - att växeldra när någon annan inte orkar.

Då viskade han sitt svar åt mig "då för du börja vänja dig vid det"...

Och ja, det gör jag sååå gärna...

 
 
Ev

Ev

13 januari 2015 13:27

Åh vad mysigt vännen. Blir så varm ända in i hjärtegropen för din/er skull <3 Många kramar!

http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minlangtan - 17 mars 2019 20:50

En spontan graviditet, en lycka, en till pusselbit, en komplett familj med två små barn. Älskade lillebror med den mest stolta lilla storasyster som finns... Livet, du gav mig detta. Tack! ...

Av minlangtan - 15 juni 2017 10:27

Så var hon här, vår älskade dotter. Vi lämnades att mysa som det står i journalen. Jag fick sys 4 ytliga stygn och häpnar fortfarande att det bara blev den skadan. Ingen läkare behövde vara inblandad i vår förlossning, och det var en stor seger för m...

Av minlangtan - 13 juni 2017 16:57

Vi befinner oss nu alltså på sal 4 på förlossningen - och vi ska äntligen bli föräldrar. Det är 48 timmar sedan vi kom in för igångsättning. Timmarna jag slumrat till kan räknas på ena handen, jag är trött, lycklig men också trygg. Klockan är strax...

Av minlangtan - 12 juni 2017 07:13

Efter lunch på måndagen fick jag min första dos Cytotec. Man kunde få 8 doser/dygn och varje dos övervakades av en CTG-mätning och man fick en dos varannan timme. Däremellan var vi fria att göra vad vi ville. Eftersom dosen startades på eftermiddagen...

Av minlangtan - 11 juni 2017 04:16

I vecka 41+1 hade jag en tid för igångsättning då hon inte visade några som helst tecken på att vilja komma ut själv och i vårt landsting är det 41+0 som gäller för IVF-bebisar. Vi var riktigt redo och väskorna stod nere i bilen och väntade medan vi ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards