minlangtan

Direktlänk till inlägg 15 januari 2016

Lösryckta tankar...

Av minlangtan - 15 januari 2016 09:50

Det är en sån morgon och konstigt vore det väl annars, när något upptar nästintill hela ens existens.
Jag jobbar hemifrån idag. Ska strax sätta mig och gå igenom medarbetarnas tidrapporter.
Men jag har börjat sakta idag, sov lite längre, vaknade till tilltagande spottings som fick dessa lösryckta tankar att accelerera i snabbt galopp.

Är det äggreserven som ger mig denna korta cykel? Hinner vi göra en första IVF innan sommaren? Om inte, hur ska man då hålla hoppet uppe? Carl von Linne eller Falun? Kanske kommer ägglossningsstimulering räcka och mina "katastroftankar" är helt obefogade. Varför finns det inget klart besked på vad kort lutealfas beror på och vad spotting egentligen är? Att googla blir man ju inte klokare på.

 
 
Tess

Tess

15 januari 2016 10:08

Hej
Du har inte pco?
Jag har nämligen det och hade jätte ofta spottings, sen hade jag förvisso lång lutealfas. I mitt fall småblödde jag så ofta att mensen aldrigt riktigt kom ut, jag blev inte av med min slemhinna.
Jag har gått på Carl von Linne vid två tillfällen och tycker de är jätte bra.
Men jag har förvisso hört ofantligt gott om Falun också. Hade vi bott närmare Falun hade jag nog provat dem.

Lycka till 😊

http://drommenomettsyskon.blogspot.se

minlangtan

15 januari 2016 11:26

Tack för din kommentar!
Helt ärligt så vet jag inte om jag har PCO, då det största kännetecknet för det är att det går långt mellan menstruationerna. Så är det inte i mitt fall. Ägglossar iaf eftersom jag blivit gravid flera gånger.
Berätta gärna om CvL, gjorde du IVF där, privat eller offentligt?
Om du skriver en kommentar så lovar jag att inte publicera den, så den stannar mellan oss.
Kram och tack igen!

 
Tess

Tess

15 januari 2016 13:37

Hej

Du får gärna publicera, inget som är hemligt :)

Första perioden där, med mitt ex, gjorde vi lågdosstimulering (sprutor som framkallar ägglossning och sen gör vi "jobbet" själva) Sen gjorde vi insemination. Det gav oss ingen grav. Men jag fick ändå ett ofantligt bra intryck av dem. Det kändes som de lyssnade och visste vad de gjorde.

Andra gången, med min nuvarande, gjorde vi IVF där. Det resulterade i en grav på andra försöket och förhoppningsvis en bebis när som.

Deras statistik är bra, läkarna är omtalade. Fantastiska sköterskor, tar sig tid att lyssna och svara på funderingar och frågor.

Båda gångerna där var privata försök.

Jag svarar gärna på frågor, så det är bara att ställa :)

Har som sagt hört väldigt gott om Falun också. Vi bor i sthlm så därav kände jag att Falun blev för långt bort för oss. Vart bor ni?
Kram! :)

http://drommenomettsyskon.blogspot.se

minlangtan

15 januari 2016 13:45

Stort tack för svar! Då publicerar jag, eftersom jag vet att jag har läsare i samma sits.
Vi bor i Västernorrland, så Falun eller Uppsala är hugget som stucket rent avståndsmässigt. Vet att kliniken vi går på nu samarbetar med båda, men gynnar väl Falun lite mer.

En tanke - du kanske hade nytta av din stimulering när du gjorde IVF eftersom du visste hur din kropp svarar på den. Ska bli spännande på ett sätt att få se vad det är för plan läkaren har för oss...

Lycka till med den kommande förlossningen och återigen tack!

 
Ingen bild

Lotta

15 januari 2016 15:19

Behöver det vara fel att ha kort cykel? Innebär det inte att man har ägglossning oftare då? De har ju sagt att "allt ser bra ut" och PCO brukar ju visa sig på UL då äggstockarna har ett annat utseende. Jag var 37 när jag fick barn, så än har du säkerligen flera år på dig. Hoppas du får bra hjälp!

minlangtan

15 januari 2016 15:50

Den korta cykeln i sig är inte "dålig" - så hade det bara varit så hade jag inte oroat mig. Men med tanke på att jag börjar blöda redan 3-6 dagar efter ägglossning, dvs slemhinnan börjar blödas ut, så är ägglossningen inte alls så som den ska.

 
Du + jag och framtiden

Du + jag och framtiden

16 januari 2016 20:08

Det här har du säkert redan koll på men jag skriver ändå. Jag fick Progynon utskrivet vid tredje återföringen (FET) och även vid syskonförsöket. De två första IVFerna vi gjorde fick jag mens på dag 10, vilket min hemortsläkare ansåg vara kort tid.

http://dujagochframtiden.blogspot.se

minlangtan

16 januari 2016 20:10

Känner igen det - men kan inte minnas, är det någon form av extra progesteron? Tablett eller spruta?

 
Du + jag och framtiden

Du + jag och framtiden

17 januari 2016 19:59

Det är i tablettform, extra östrogen som i detta fall har "som uppdrag" att förhindra förtidig menstruationsblödning.

http://dujagochframtiden.blogspot.se

 
Ingen bild

E

18 januari 2016 20:56

Hej!

Jag har haft spotting flera dagar innan mens sen jag var 24 år. Är nu 37 och har fått två barn (vid 33 respektive 36, ingen hormonell eller annan hjälp). Haft rätt långa cykler i och för sig, men med sen ägglossning och spottingen har varit 2-7 dagar, oftast 3-4, innan mens (ALLTID spotting också förresten, ingen cykel utan). Det som kännetecknade gravidcyklerna var utebliven spotting. Kändes som om hormonerna i och med graviditeten liksom måste ha stärkt den endometriebevarande funktionen och förhindrat spotting (jag förvånades över det, hur kan kroppen känna skillnad så jäkla tidigt?). Hoppas det blir detsamma för dig.

Lycka till! Jag är säker på att allt ordnar sig och jag önskar att jag kunde förmedla någon form av lugn, men det kan jag nog inte. Jag längtade i många år innan jag fick barn, även om det för mig var avsaknad av villig partner som var det största problemet. Oroade mig massor (i onödan, visade det sig). Inget jag läste eller vad folk sa lindrade egentligen.

/Emma

minlangtan

18 januari 2016 21:28

Tack för din kommentar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minlangtan - 17 mars 2019 20:50

En spontan graviditet, en lycka, en till pusselbit, en komplett familj med två små barn. Älskade lillebror med den mest stolta lilla storasyster som finns... Livet, du gav mig detta. Tack! ...

Av minlangtan - 15 juni 2017 10:27

Så var hon här, vår älskade dotter. Vi lämnades att mysa som det står i journalen. Jag fick sys 4 ytliga stygn och häpnar fortfarande att det bara blev den skadan. Ingen läkare behövde vara inblandad i vår förlossning, och det var en stor seger för m...

Av minlangtan - 13 juni 2017 16:57

Vi befinner oss nu alltså på sal 4 på förlossningen - och vi ska äntligen bli föräldrar. Det är 48 timmar sedan vi kom in för igångsättning. Timmarna jag slumrat till kan räknas på ena handen, jag är trött, lycklig men också trygg. Klockan är strax...

Av minlangtan - 12 juni 2017 07:13

Efter lunch på måndagen fick jag min första dos Cytotec. Man kunde få 8 doser/dygn och varje dos övervakades av en CTG-mätning och man fick en dos varannan timme. Däremellan var vi fria att göra vad vi ville. Eftersom dosen startades på eftermiddagen...

Av minlangtan - 11 juni 2017 04:16

I vecka 41+1 hade jag en tid för igångsättning då hon inte visade några som helst tecken på att vilja komma ut själv och i vårt landsting är det 41+0 som gäller för IVF-bebisar. Vi var riktigt redo och väskorna stod nere i bilen och väntade medan vi ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards