minlangtan

Direktlänk till inlägg 23 september 2016

Illamåendets entré - med besked

Av minlangtan - 23 september 2016 20:22

Fy farao så jag mår. Just nu i skrivande stund så mår jag faktiskt okej, så jag skyndar mig och skriver ett inlägg och städar undan diverse tekoppar och satsumasskal här hemma.
Men sedan i tisdags har jag mått helt ofattbart illa.
En planerad weekend med mamma till en Europeisk huvudstad var målet i tisdags.
Redan på tisdagmorgonen grät jag av utmattning och jag mådde så otroligt illa.
Jag hämtade upp mamma i tårar, och på eftermiddagen styrde vi mot Arlanda där vi skulle sova över på hotell för att på onsdagmorgonen flyga.
Men det gick inte. Det var bara att inse att det inte skulle bli någon semester alls och när jag mår illa så vill jag bara vara hemma.
Sent på tisdagkväll, gråtandes i sängen ställde mamma frågan om hon ville att vi skulle ställa in, och ja, det ville jag om jag innerst inne lyssnade på mig själv.
Jag kände mig som den dummaste som fanns, ställa in för lite illamående - men jag mådde verkligen inte bra.

På onsdagmorgonen åkte vi hemåt.
Och tur var det, för jag har verkligen mått skit.
Sjukskriven på deltid som kanske måste bli en heltidssjukskrivning.
Det var heller inga problem att få ett läkarintyg för avbrytandet av resan.

När illamåendet är som hemskast så funderar jag hur folk skaffar fler än ett barn om man mår så här.

Seeband, Lergigan Comp, Postafen och nu ikväll även ingefära.
Jag testar mig fram men lider så helt enormt av detta hemska illamående.
I kylskåpet finns saker vi aldrig någonsin har i vanliga fall, men jag gillar läget. Illamåendet har verkligen tagit greppet om mig och hela min tillvaro.

Men just nu har jag haft en 90 minuters tacksam paus i det värsta.
Måtte jag kunna få sådana pauser emellanåt, för annars orkar jag inte.

Ni som varit konstant illamående, har ni haft pauser i era illamåenden?
Och om ni skulle ha något som ni tyckte funkade bra på er, så tar jag tacksamt emot alla tips jag kan få...

 
 
JVJK

JVJK

23 september 2016 21:13

Ja fyfan...

Mjae inga direkta pauser, snarare att intensiteten minskat något ibland. Framåt vecka 20 först hade jag lättnader.

För mig fanns inget som hjälpte. Mitt enda råd är att äta det som funkar när det funkar. Jag lärde mig snart vad som var äckligt i retur och vad som var vidrigt. Vätska är viktigt! om du blir riktigt dålig ska du åka till akuten och få dropp!!

Angående ingefära; https://jagvilljagkanjagvagar.wordpress.com/2013/08/15/det-dar-med-ingefara/ läs kommentarerna oxå.

Kram och krya! Snälla kom ihåg att man får hata att vara gravid även om man längtat länge 💚

http://Jagvilljagkanjagvagar.worpress.com

 
Ingen bild

Sofi

23 september 2016 21:42

Jag fick prova på akupunktur och senapsfrön på nån punkt i örat, på mig hjälpte det inte, men jag provade allt som jag fick förslag på. Hoppas att du snart gått igenom denna jobbiga fas och får må bra resten av tiden.

 
Ingen bild

livets underverk

23 september 2016 22:08

Jag har spytt mig igen två graviditeter och det vara bara jä*ligt. Det var seaband och lergigan/lergigan Comp som gällde från vecka 6 fram till förlossningen. En sak som jag märkte var att det blev sju resor värre när blodsockret dippade så jag behövde äta ofta och regelbundet. Åt något litet innan jag gick upp ur sängen på morgonen, sen liten frukost, nytt litet mellanmål 1-1,5 timme efter det, and so on. Varje gång jag råkade glömma och hann bli lite hungrig så var det helt kört, då hängde jag över toastolen i vad som kändes som en evighet.
Ingen upplyftande kommentar precis, men det positiva är att för varje dag som går så har du en dag mindre av illamående framför dig.
Min andra graviditet var jag inställd på att det skulle bli samma som under första, så det tärde inte lika mycket psykiskt. Vid första höll jag andan (kändes det som) och väntade på att vecka 12 skulle komma, för då skulle det ju släppa enligt alla. När det inte gjorde det ställde jag in mig på vecka 18 för BM sa att vissa får kämpa fram till dess innan det lättar. Sen satte jag hoppet till vecka 25 eftersom en kollega som fått tvillingar slutade må illa då. Och när vecka 25 passerade struntade jag i att hoppas mer på nån bättring. Det var ju ändå bara 15 veckor kvar.
Vid andra graviditeten var siktet redan inställt på vecka 40 så jag skonade mig från att bli dränerad på energi av att hela tiden behöva hoppas, vänta, bli besviken, hoppas, vänta, bli besviken, hoppas, vänta....
Det mest positiva var att de två graviditeter då illamåendet var som jävligast faktiskt resulterade i två barn, medan de sex graviditeter där illamåendet var mer överkomligt slutade i missfall. Så om jag får sia så kommer du hela vägen i mål den här gången. :-)
Stor kram till dig!

 
Ingen bild

Elin

23 september 2016 22:28

Primperan och B-vitamin var det som löste mitt kraftiga illamående till slut när varken Lergigan eller Postafen hjälpte. Är nu i v 17 och har mått bättre i en vecka. Önskar att jag hade testat det tidigare..

 
Ingen bild

Sara

23 september 2016 22:46

Jag lider med dig och lever i det själv. Det är visserligen inte alls lika illa denna gång som sist men kul är det då inte.
Förra gången var det en långt lidande tills typ v. 20. Illamåendet och kräkningarna höll på att sänka mig och svor dyrt och heligt att aldrig utsätta mig för detta igen men ja här är jag igen... Primperan var det som absolut hade bäst effekt även om inget tog bort eländet helt, men då sluta jag kräkas och fungerade hyfsat. Det blev mycket isglassar och isvatten den eländigt varma sommaren.
Denna gång är småätandet a och o även om det är en enorm ansträngning att äta utan aptit så hjälper det mig så pass att jag kan jobba men så mycket mer orkar jag inte. Har lite primperan kvar sedan förra omgången som jag tar de värsta dagarna och det hjälper verkligen (så varför jag inte tar det varje dag kan man undra).
Har följt dug länge men nog inte kommenterat innan, stort grattis till det lilla liv som växer i dig. Och det kommer vara värt det men det är en evighet när man är i det... Är själv i vecka 10 och hoppas det snart börjar ge med sig

 
Mig

Mig

23 september 2016 23:17


Man får ta det som det kommer.

http://Har ingen

 
Ingen bild

Ida

24 september 2016 06:57

Åååå, det låter inte alls roligt.. Vet ju hur man känner sig när man mår illa innan magsjukan bryter ut😩.. Och nu går det ju inte över bara sådär.. Jag har haft "turen" att inte mått det minsta illa med mina men då oroade jag mig över att något var fel bara för det😩.. Men så behöver det inte vara, vi är alla olika och jag fick friska barn ändå.. Kämpa på❤!!

 
Ingen bild

Hanna

24 september 2016 07:43

Jag mådde illa konstant från vecka 6, det började klinga av vecka 11 och var bättre (inte helt bra) typ v. 18. Mina strategier var att småäta konstant. Mådde sämre av att vara hemma så körde på med heltid. Kräktes ändå bara på morgonen. Tyckte jag mådde sämst hemma på soffan. Försökte att inte kräkas och inte tänka på illamåendet, och när jag blev engagerad av annat var det som bäst. Men var ju som magsjuka i 10 veckor, hemskt. Vet inte om du kräks, men jag försökte tänka att om jag inte kräktes borde mycket ändå gå att göra. Hade alltid med mig plastpåsar att ev. kräkas i men behövde aldrig det. Släppte bara ut det hemma. Är rädd inför nästa graviditet.

 
Ingen bild

Dustpuppy

24 september 2016 13:02

Kräktes aldrig men mådde konstant illa i 35 veckor. Det enda som hjälpte var att hela tiden äta det som inte var äckligt. Iskall frukt skuren i bitar: aprikoser, saturnuspersikor, nektariner hjälpte lite och helst innan jag stigit upp för dagen.

Ät det som gör det bättre, bry dig inte om ifall det är nyttigt eller inte, är det pizza som gör livet bättre, så är det pizza morgon, lunch och middag! Normalt liv återvänder efter förlossningen, du ska överleva graviditeten, fokusera på det.
/Dustpuppy

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minlangtan - 17 mars 2019 20:50

En spontan graviditet, en lycka, en till pusselbit, en komplett familj med två små barn. Älskade lillebror med den mest stolta lilla storasyster som finns... Livet, du gav mig detta. Tack! ...

Av minlangtan - 15 juni 2017 10:27

Så var hon här, vår älskade dotter. Vi lämnades att mysa som det står i journalen. Jag fick sys 4 ytliga stygn och häpnar fortfarande att det bara blev den skadan. Ingen läkare behövde vara inblandad i vår förlossning, och det var en stor seger för m...

Av minlangtan - 13 juni 2017 16:57

Vi befinner oss nu alltså på sal 4 på förlossningen - och vi ska äntligen bli föräldrar. Det är 48 timmar sedan vi kom in för igångsättning. Timmarna jag slumrat till kan räknas på ena handen, jag är trött, lycklig men också trygg. Klockan är strax...

Av minlangtan - 12 juni 2017 07:13

Efter lunch på måndagen fick jag min första dos Cytotec. Man kunde få 8 doser/dygn och varje dos övervakades av en CTG-mätning och man fick en dos varannan timme. Däremellan var vi fria att göra vad vi ville. Eftersom dosen startades på eftermiddagen...

Av minlangtan - 11 juni 2017 04:16

I vecka 41+1 hade jag en tid för igångsättning då hon inte visade några som helst tecken på att vilja komma ut själv och i vårt landsting är det 41+0 som gäller för IVF-bebisar. Vi var riktigt redo och väskorna stod nere i bilen och väntade medan vi ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards