minlangtan

Direktlänk till inlägg 28 januari 2017

Vad vill jag hinna göra innan jag blir mamma?

Av minlangtan - 28 januari 2017 17:59

Vintersemester är alltid något som jag ser fram emot, att i februari/mars lämna landet för varmare breddgrader. Solljus, rekreation, total avkoppling och tid att vara.
I år har vi inte bokat någon vinterresa just för att jag är gravid.
Tankarna går på mig, vad jag vill hinna göra innan jag blir mamma.
Som det är nu är jag ganska trött.
Imorgon knackar vecka 26 på och jag tycker att det märks att magen blir större och tyngre.
Och jag lär ju knappast bli piggare ju längre veckorna går.
Men kanske kan vi göra något på hemmaplan eller närmare hemmet?
Eller vill man bara vara hemma sista tiden? Typ sova i sin säng?

I skrivande stund har vi faktiskt tagit oss till en grannkommun, checkat in och ska på show ikväll.
Jag somnade under den 1,5 timmes långa bilfärden och har nyss vaknat upp efter ytterligare 2 timmars sömn för att klara showen.

Hur är era erfarenheter av den sista tiden? Jag tar gärna del av den...

 
 
Ingen bild

Marika

28 januari 2017 19:01

Hej!
Jag minns att jag oxå tänkte lite så att jag ville åka till massa ställen. Typ Ullared. Men närmare slutet så blev jag feg, ville inte alls åka så långt hemifrån. Ville vara nära till förlossningen i vår stad ifall den startade. Jag var tryggast så. Sen blev jag oxå tung och fick ont i kroppen när jag gick mkt så det var skönast att vila på soffan :) Ha det gott!

 
Ingen bild

Maria

29 januari 2017 11:30

Jag blev så svullen i kroppen att det gjorde ont att gå. Kunde inte ha några skor eller kläder för den delen heller, så jag stannade helst hemma! Hade ingen ork alls till att göra några större utsvävningar tyvärr.. Men så länge man känner att man orkar och vill så är det ju inget som hindrar en =)

 
Ingen bild

Malin

30 januari 2017 12:38

Jag blev väldigt trött i slutet. Sov mycket. Mådde bäst av att vara hemma o mysa.

 
Ingen bild

Lisa

30 januari 2017 15:52

Jag tycker du ska göra precis vad du känner för och försöka passa på innan bebis kommer. Är helt omöjligt att spå i hur man kommer att må och vad man känner för några veckor framåt. Utomlands är ju svårt med försäkringar flyg men lite mysiga hotellweekends i Sverige tycker jag man kan unna sig. Förlossningar finns ju på nära håll om det skulle vara ngt så länge man inte beger sig till bortre Norrland.

Själv är jag precis hemkommen efter en vecka i Sälen, gravid i v. 36-37. Åkte såklart inga skidor utan ansvarade för matlagning och disk men fick iaf se mina stora barn susa nerför backarna och åka sittliften upp och ner från toppstugan. Stundtals var det en pärs med pjäxor och trötta barn men såhär i efterhand väl värt slitet.

Sen behöver man inte boka så stora grejer om det känns osäkert. Jag som väntar nummer 3 och knappt har en minut över för vare sig mig själv eller mallen skulle passa på att äta ute eller ta hem takeaway och käka i mysbrallor framför film.

Kram och lycka till med resten av graviditeten! Lisa

 
evl

evl

3 februari 2017 14:49

Sista tiden innan A-V kom var jag stor och otymplig med div krämpor men ändå väldigt tillfreds och glad. Tycker inte att du ska tänka så jättemycket på att hinna saker innan osv. Du har gjort en massa mysigt redan och visst man kan inte åka runt så mycket med barn den första tiden men det vill man inte heller. Sen när hon är lite större kan ni åka tillsammans hela familjen eller ha barnvakt :) Det är en mysig tid även de sista veckorna. Puss och kram!

http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minlangtan - 17 mars 2019 20:50

En spontan graviditet, en lycka, en till pusselbit, en komplett familj med två små barn. Älskade lillebror med den mest stolta lilla storasyster som finns... Livet, du gav mig detta. Tack! ...

Av minlangtan - 15 juni 2017 10:27

Så var hon här, vår älskade dotter. Vi lämnades att mysa som det står i journalen. Jag fick sys 4 ytliga stygn och häpnar fortfarande att det bara blev den skadan. Ingen läkare behövde vara inblandad i vår förlossning, och det var en stor seger för m...

Av minlangtan - 13 juni 2017 16:57

Vi befinner oss nu alltså på sal 4 på förlossningen - och vi ska äntligen bli föräldrar. Det är 48 timmar sedan vi kom in för igångsättning. Timmarna jag slumrat till kan räknas på ena handen, jag är trött, lycklig men också trygg. Klockan är strax...

Av minlangtan - 12 juni 2017 07:13

Efter lunch på måndagen fick jag min första dos Cytotec. Man kunde få 8 doser/dygn och varje dos övervakades av en CTG-mätning och man fick en dos varannan timme. Däremellan var vi fria att göra vad vi ville. Eftersom dosen startades på eftermiddagen...

Av minlangtan - 11 juni 2017 04:16

I vecka 41+1 hade jag en tid för igångsättning då hon inte visade några som helst tecken på att vilja komma ut själv och i vårt landsting är det 41+0 som gäller för IVF-bebisar. Vi var riktigt redo och väskorna stod nere i bilen och väntade medan vi ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards