minlangtan

Direktlänk till inlägg 13 mars 2011

Ägglossning på vift

Av minlangtan - 13 mars 2011 07:57

Min ägglossning är på vift.

Sökning pågår... typ!


Känner mig så otroligt förvirrad över detta med ägglossning och PCO.

Det figurerar en jättebra länk på FL som jag svalde med hull och hår i tisdags, kanon var den.

MEN... jag fattar fortfarande inte detta med ägglossning och PCO.

Man säger att man ska inte ta ägglossningstester när man har PCO eftersom det ger falska utslag, ja - det fattar jag om det hade varit så att man fått utslag all time. Jag får utslag en kort stund, på kvällen, neg på morgonen efter.

Tydliga symptom på ägglossning så som dessa klassiska ägglossningsflytningarna som liksom det inte går att ta miste på.

Brösten ömmar som aldrig förr i två - tre dygn.

Enligt TF, så ägglossar jag alltså.


MEN... nu tycker jag att det skrivs mig på pannan att eftersom jag har PCO så ägglossar jag inte regelbundet.

Jag vill inte riktigt köpa det.


Det blir ju inte bättre av att jag vet att nästa steg i vår plan är att stimulera med sprutor. Ja, men då har man väl problem med ägglossningen då?

- som han sa att jag inte har?!

Förvirring.


Ägglossningen lyser med sin frånvaro alltså.

På VUL i tisdags så såg TF att det inte var dags ännu, eftersom inget ägg blivit större och slemhinnan heller inte var tillräckligt tjock, men ändå letar man ju.

Han visade mig på skärmen hur stor ett ägg ska vara för att ägglossa, men han sa inga mått, men dubbelt så stor uppskattade jag det till.

Svårt att räkna ut eftersom jag inte har några mått.


Äggblåsorna ska släppa, ägglossa vid 20 - 25 mm. Dom växer 2 mm per dag har jag läst.

När TF trog ut mätarn på VULet så uppskattade jag det till att ägget måste växa på sig dubbelt, alltså bara var kring 10 mm då. Då måste ägget växa minst 10 - 15 mm till om mina ögon sett riktigt.

10 - 15 mm = 5 - 7 dagar vilket borde innebära att jag ska ägglossa i början av denna vecka.

Sen har vi ju den faktorn att det kan strula till sig lite efter missfall.


Kom nu då...*visslar*

 
 
ettvanligtliv

ettvanligtliv

14 mars 2011 08:42

Kände mig också lite förvirrad efter besöket hos TF angående det här med ägglossning. I några månader hade jag ju haft hyfsat korta och regelbundna cykler. Jag har också kännt av ägglossningssymptom osv. Men tydligen så kan kroppen luras, äggblåsan kan tillbakabildas och inte släppa fastän man har alla symptom osv...
Det jag lärt mig är att äggstockarna verkar leva sitt eget lilla liv eftersom de helt plötsligt valde att sluta upp med mina korta cykler.

Men om TF säger att du ägglossar så är det så, han är ju experten. Jag visade upp ett excellark med alla cykler listade och då såg ju även jag att det var något som var "off". För er del är det nog missfallet som spökar. Det brukar ju strula efter ett sådant.

Att ta sprutor är inte alls så farligt som det låter och det är ett toppensätt att kunna ha stenkoll på när ägglossningen sker. Man behöver inte känna sig osäker att man kanske missat ägglossningen och det tar bort en del av stressen. Min äggblåsa var snudd på 18mm då jag fick ta Ovitrelle (äl-sprutan).

Skulle det gå så långt att ni väljer att prova sprutor så var inte rädd för det. Det är bara ett jättebra hjälpmedel. Vi har ju iallafall många och fina ägg ;) Det är ju alltid nått.
Kram!

http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minlangtan - 17 mars 2019 20:50

En spontan graviditet, en lycka, en till pusselbit, en komplett familj med två små barn. Älskade lillebror med den mest stolta lilla storasyster som finns... Livet, du gav mig detta. Tack! ...

Av minlangtan - 15 juni 2017 10:27

Så var hon här, vår älskade dotter. Vi lämnades att mysa som det står i journalen. Jag fick sys 4 ytliga stygn och häpnar fortfarande att det bara blev den skadan. Ingen läkare behövde vara inblandad i vår förlossning, och det var en stor seger för m...

Av minlangtan - 13 juni 2017 16:57

Vi befinner oss nu alltså på sal 4 på förlossningen - och vi ska äntligen bli föräldrar. Det är 48 timmar sedan vi kom in för igångsättning. Timmarna jag slumrat till kan räknas på ena handen, jag är trött, lycklig men också trygg. Klockan är strax...

Av minlangtan - 12 juni 2017 07:13

Efter lunch på måndagen fick jag min första dos Cytotec. Man kunde få 8 doser/dygn och varje dos övervakades av en CTG-mätning och man fick en dos varannan timme. Däremellan var vi fria att göra vad vi ville. Eftersom dosen startades på eftermiddagen...

Av minlangtan - 11 juni 2017 04:16

I vecka 41+1 hade jag en tid för igångsättning då hon inte visade några som helst tecken på att vilja komma ut själv och i vårt landsting är det 41+0 som gäller för IVF-bebisar. Vi var riktigt redo och väskorna stod nere i bilen och väntade medan vi ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards